Napolitana cu 2 creme

Prajitura preferata a baiatului meu

Portii
6
Timp coacere
900 minute
Complexitate
medie
Napolitana cu 2 creme

Ingrediente

  • pentru crema de rahat:
  • 1 kg rahat
  • 1 lamaie
  • 1 pachet margarina 200 g
  • pentru crema de ciocolata alba:
  • 2 ciocolate albe
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 6 linguri de frisca lichida
  • 50 g margarina
  • 1 pachet intreg de foi de napolitana

Mod de preparare

Preparare crema de rahat:

Se da rahatul prin masina de carne, la fel si lamaia intreaga si se pune totul, la foc mic, intr-o oala cu fund dublu sa nu se lipeasca de fundul oalei si sa capete un gust neplacut. Cand a inceput sa se transforme intr-o pasta groasa, se ia de pe foc si se adauga margarina taiata cuburi si se amesteca pana ce margarina se topeste.

Preparare crema de ciocolata:

Se pune ciocolata alba rupta in cuburi, impreuna cu frisca lichida si esenta de vanilie pe foc foarte mic, amestecand continuu; dupa ce s-a topit, se ia de pe foc si se adauga margarina cuburi, se amesteca pana ce se topeste margarina.

Cremele se pun calde intre foi, dupa preferinta, apoi se asaza un blat din lemn peste ele, pentru cateva ore, sa se preseze foarte bine.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori