Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se asaza 3-4 foi unse cu ule

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg iaurt gros
  • 8 oua
  • 350 gr zahar tos
  • zahar vanilat si farin pentru pudrat
  • STAFIDE (FACULTATIV)
  • ULEI PENTRU UNS TAVA SI FOILE

Mod de preparare

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se asaza 3-4 foi unse cu ulei intre ele. Se toarna un strat de umplutura gros cam de 1.5 cm, se presara stafide, apoi se asaza 2 foi unse cu ulei si se continua cu straturi alternative de foi si umplutura. Deasupra trebuie sa ramana 3 foi, care se inteapa, se stropesc cu ulei si putina apa. Se da tava la cuptor la foc potrivit si cand este aproape gata se bate un ou cu zahar vanilat si se toarna deasupra. Se coace aproximativ 40 min. Se scoate tava din cuptor si se acopera 10 min cu un prosop. Se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza cand este doar calduta. Nu se poate portiona fierbinte.
Se serveste calda dar este la fel de delicioasa si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)
Bucataras.RO

Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)

E o reteta greceasca de Paste, care nu lipseste din nici o casa, dar bineinteles, putem face aceste biscoturi si in tot...

Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia