Placinta cu mere, cu aluat de casa, foarte aromata si gustoasa.
Foi de placinta:
- toate ingredientele de mai sus se pun impreuna intr-un castron, faina puneti pentru inceput cam 400 gr.
- amestecati bine cu lingura de lemn, apoi framantati cu mana si adaugati faina dupa caz.
- amestecati bine cam 8-10 minute, cu mainile infainate, apoi faceti o bila de aluat pe care o impartiti in 2 parti egale.
- puneti pe masa de lucru o hartie de copt suficient de mare ca sa puteti intinde foile pe ea. Presarati faina pe hartia de copt si incepeti sa intindeti prima bila de aluat.
- intindeti o foaie de marimea tavii ( pe jumatatea tavii de aragaz), si asezati-o apoi in tava unsa si tapetata
Umplutura:
Merele se curata si se dau pe razatoare ( eu am dat cu coaja cu tot), apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita, pe foc moderat. Se amesteca si se lasa sa-si lasa merele zeama, apoi iar se amesteca si tot asa pana se evapora sucul lasat de mere.
Dupa ce merele si-au lasat toata zeama, adaugati scortisoara ( eu am pus o lingurita), si amestecati din nou.
Umplutura de mere se pune in tava peste prima foaie, se niveleaza.
Se intinde si foaia a doua, tot pe hartie de copt, si dupa ce intindeti foaia, luati hartia de copt cu tot cu foaie si asezati asa peste tava, (asa am facut si cu prima foaie), si atunci o aranjati mai bine.
Bagati tava in cuptor la 175 de grade C, cam 30-35 minute pana capata o frumoasa nuanta aurie.
Placinta se taie rece de preferinta, eu am taiat-o dupa cel putin 15 minute.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleAm vazut la cativa bucatarasi ca au facut chiftele in sos de branzeturi si am stat cu gandul la ele cateva zile. Intr-o zi nu...
Chiftele in sos de branzeturiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii