Este una din retelele mele favorite.
Separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine isi dubleaza volumul apoi adaugi uleiul mai mixezi putin si apoi agaugi laptele si faina si le mixezi in continuare pana se amesteca toate bine. La urma pui praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie sau otet. Albusurile se bat spuma cu praful de sare pana se intaresc si apoi se amesteca cu compozitia obtinuta de mai sus.Compozitia se imparte in doua in una pui cacao si cealalta ramane asa galbena.Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pui compozitia cu cacao si apoi cea galbena invatind cu o lingura in ambele compozitii pana devine asa cu dungi, sa zicem(sau pui alternativ o lingura din compozitia galbena si una din cea maro).La urma pui ciresele fara samburi si o lasi la cuptor cam.25-30 minute. Dupa ce se raceste o pudrezi cu zahar pudra. Este o prajitura foarte usoara si rapida si chiar foarte gustoasa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii