Pentru prajitura Petre Roman se coc trei foi, pe dosul tavii. Este o reteta de prajitura clasica, cu doua creme, perfecta pentru orice sarbatoare. Este delicioasa si se topeste in gura.
Pentru prajitura Petre Roman se face un blat din care se coc trei foi, pe dosul tavii.
Separat se topesc 12 linguri de zahar si se intind pe fiecare foaie.
Crema - 4 galbenusuri, o cana de zahar, 4 linguri de faina si o cana de lapte. Se fierbe incet, iar dupa ce s-a racit, se adauga 1 si ½ pachet de unt.
Pentru glazura - 4 albusuri se bat cu 7 linguri de zahar pe baie de aburi pana se ingroasa, apoi se pun peste ultima foaie si, la final, se rade ciocolata.
Prajitura Petre Roman se serveste dupa ce s-a racit.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii