Salam de biscuiţi reţetă. La noi in bucatarie nu exista Craciun fara "salam de biscuiti", adorat de cei mici deopotriva cu cei mari. Este o reteta versatila, insa noua cel mai mult si mai mult, ne place simplu. Insa intotdeauna exista loc pentru acel "ceva".
Biscuitii ii sfarami cu mana, astfel incat sa mai ramana si bucati printre ei ( ca doar nu facem parizer!).
Pui la fiert apa cu zaharul timp de 5 minute, pana cand se leaga siropul ( curge in fir nu picatura).
Adaugi cacaua, margarina, piperul si esenta de rom si omogenizezi, lasand la foc mic.
Stingi focul si adaugi biscuitii.
Asezi compozitia obtinuta pe hartie de copt si il rulezi frumos, dandu-i forma unui salam. Legi totul cu o sfoara pentru un efect "uau" si dai la rece pentru 2-3 ore.
Il servesti taiat felii.
Tips&Tricks: eu foloseam inainte cacao normala si zahar, dar cacaua neagra in combinatie cu gustul delicat al zaharului din stevie si cel intepator al piperului rosu ii da o savoare aparte.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosuPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii