Este o rețetă fără coacere, dar care trebuie să stea câteva ore la frigider. De aceea este recomandat să se pregătească înainte cu o zi de servire pentru a avea timp să stea peste noapte la frigider. La această rețetă nu avem nevoie de multe ingrediente și este foarte ușor de făcut chiar și pentru cei care nu au multă experiență în bucătărie. Se pot folosi orice fructe dorim, însă cel mai gustos, după părerea mea și a celor pentru care am făcut acest tort este cel cu zmeură sau căpșuni. Pentru această rețetă eu am folosit zmeura.
Se pune untul la topit și apoi se lasă să se răcească bine.
Biscuiții se mărunțesc și se amestecă împreună cu untul. Se va obține un amestec sfărâmicios pe care trebuie să îl punem într-o tava ai cărei pereți au fost îmbrăcați cu folie alimentară. Se presează foarte bine biscuiții atăt pe fundul tăvii cât și pe pereți. Se lasă tava la frigider până ne ocupăm de cremă și jeleu.
Pentru jeleu se pun pe foc 3/4 gr. zmeură din cele 500 gr. cu puțin zahăr. Se lasă la fiert pănă scade puțin. Gelatina se pune la hidratat în cei 100 ml apă. După ce a fiert zmeura, se dă prin sită pentru a se alege semințele.
Se adaugă gelatina și se mai lasă puțin pe foc, însă fără a mai fierbe.
Se împarte compoziția în două părți egale. O parte se va folosi în crema de brănză, o parte la jeleul care este pus deasupra.
Smântâna se bate până se obține o frișcă tare, apoi se amestecă cu crema de brânză și o parte din zmeura fiartă. Se obține o cremă consistentă pe care o lăsăm puțin la frigider.
După ce a stat la frigider se umple forma de biscuiți cu această cremă, se pune și jeleul deasupra și se ornează cu restul de zmeură proaspătă păstrată.
Se lasă la frigider peste noapte.
În ziua servirii se scoate tortul din tavă și se îndepărtează folia alimentară. După preferință se mai poate orna și cu alte fructe sau se mai pun doar câteva frunzulițe de mentă proaspătă.
Tava pe care am folosit-o eu are 28 cm diametru.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba usoara si hranitoare, numai buna pe caldura asta mare!
Ciorba de vara cu dovlecelIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii