Tort Diplomat a la Adriana

Tortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu fructele preferate sau de sezon.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort Diplomat a la Adriana

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 20g gelatina
  • fructe dupa preferinta (visine
  • ananas
  • piersici
  • fructe de padure)
  • 500ml frisca lichida
  • piscoturi

Mod de preparare

Fructele se spala, curata si se taie cubulete dupa cum poftiti. Daca folositi fructe din compot, le scurgeti de sirop bine si le taiati.

Apoi am separat 6 galbenusuri si le-am batut pe foc cu 200 de grame de zahar pudra pina ce s-a ingrosat crema.

Am lasat-o numai putin sa se raceasca si am adaugat 20 de grame de gelatina pe care o topisem cu putin suc din conservele fructelor, la foc mic, sau cu sirop de zahar.

Am batut 500 de ml de smantana lichida sau ce vreti voi ca sa obtineti frisca, dupa care am incorporat fructele.

Am trecut apoi la asamblare, am captusit o oala cu film transparent ca sa nu am surprize neplacute apoi cu piscoturi adicatelea in cazul de fata savoiardi sardi adica un fel de savoiardi mai mari decat cei pe care ii stim toti si mai moi, drept pentru care nu a mai fost nevoie sa ii inmoi cu nimic, daca insa vreti sa ii folositi pe cei clasici ar trebui sa ii stropiti cu putin sirop de la fructe de exemplu (eu la tortul de portocale de la care am plecat ii muiam cu sucul lasat de feliile de portocale).

Puneti o parte din crema, apoi fructe deasupra, apoi asezati piscoturi deasupra, apoi iar crema, iar fructe, iar crema, iar fructe, si incheiati cu un rand de piscoturi.

Dati apoi la rece pentru 2 ore.



Serviti tortul Diplomat de la rece, felii.

Reteta de tort Diplomat a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval

Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!