Tortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu fructele preferate sau de sezon.
Fructele se spala, curata si se taie cubulete dupa cum poftiti. Daca folositi fructe din compot, le scurgeti de sirop bine si le taiati.
Apoi am separat 6 galbenusuri si le-am batut pe foc cu 200 de grame de zahar pudra pina ce s-a ingrosat crema.
Am lasat-o numai putin sa se raceasca si am adaugat 20 de grame de gelatina pe care o topisem cu putin suc din conservele fructelor, la foc mic, sau cu sirop de zahar.
Am batut 500 de ml de smantana lichida sau ce vreti voi ca sa obtineti frisca, dupa care am incorporat fructele.
Am trecut apoi la asamblare, am captusit o oala cu film transparent ca sa nu am surprize neplacute apoi cu piscoturi adicatelea in cazul de fata savoiardi sardi adica un fel de savoiardi mai mari decat cei pe care ii stim toti si mai moi, drept pentru care nu a mai fost nevoie sa ii inmoi cu nimic, daca insa vreti sa ii folositi pe cei clasici ar trebui sa ii stropiti cu putin sirop de la fructe de exemplu (eu la tortul de portocale de la care am plecat ii muiam cu sucul lasat de feliile de portocale).
Puneti o parte din crema, apoi fructe deasupra, apoi asezati piscoturi deasupra, apoi iar crema, iar fructe, iar crema, iar fructe, si incheiati cu un rand de piscoturi.
Dati apoi la rece pentru 2 ore.
Serviti tortul Diplomat de la rece, felii.
Reteta de tort Diplomat a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseAi pofta de ceva mega bun? Atunci orice vorba-i de prisos. Hai sa trecem la treaba! M-am gandit sa te rasfat cu niste cotlete...
Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptorOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii