Tort Diplomat a la Adriana

Tortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu fructele preferate sau de sezon.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort Diplomat a la Adriana

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 20g gelatina
  • fructe dupa preferinta (visine
  • ananas
  • piersici
  • fructe de padure)
  • 500ml frisca lichida
  • piscoturi

Mod de preparare

Fructele se spala, curata si se taie cubulete dupa cum poftiti. Daca folositi fructe din compot, le scurgeti de sirop bine si le taiati.

Apoi am separat 6 galbenusuri si le-am batut pe foc cu 200 de grame de zahar pudra pina ce s-a ingrosat crema.

Am lasat-o numai putin sa se raceasca si am adaugat 20 de grame de gelatina pe care o topisem cu putin suc din conservele fructelor, la foc mic, sau cu sirop de zahar.

Am batut 500 de ml de smantana lichida sau ce vreti voi ca sa obtineti frisca, dupa care am incorporat fructele.

Am trecut apoi la asamblare, am captusit o oala cu film transparent ca sa nu am surprize neplacute apoi cu piscoturi adicatelea in cazul de fata savoiardi sardi adica un fel de savoiardi mai mari decat cei pe care ii stim toti si mai moi, drept pentru care nu a mai fost nevoie sa ii inmoi cu nimic, daca insa vreti sa ii folositi pe cei clasici ar trebui sa ii stropiti cu putin sirop de la fructe de exemplu (eu la tortul de portocale de la care am plecat ii muiam cu sucul lasat de feliile de portocale).

Puneti o parte din crema, apoi fructe deasupra, apoi asezati piscoturi deasupra, apoi iar crema, iar fructe, iar crema, iar fructe, si incheiati cu un rand de piscoturi.

Dati apoi la rece pentru 2 ore.



Serviti tortul Diplomat de la rece, felii.

Reteta de tort Diplomat a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Placinta turceasca cu branza si spanac
Bucataras.RO

Placinta turceasca cu branza si spanac

Afara-i frig...... dar in casa e cald si bine, mai ales cand te imbie mirosul unei placinte extrem de gustoase.... ... va...

Placinta turceasca cu branza si spanac
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola