Snitel egiptean

Carnea o taiem felii subtiri o spalam si uscam cu hirtie de bucatarie. Ceapa o punem la mixer si o facem piure, apoi adaugam zeama de la lamaie, sare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Snitel egiptean

Ingrediente

  • carne de pui
  • o ceapa
  • o lamaie
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Carnea o taiem felii subtiri o spalam si uscam cu hirtie de bucatarie.

Ceapa o punem la mixer si o facem piure, apoi adaugam zeama de la lamaie, sare si piperul.

Feliile de carne le adaugam la amestecul de ceapa si lamaie si le lasam la marinat pentru cel putin 30 de minute,eu tot timpul le las o ora.

Cu cat sta mai mult cu atit devin mai gustoase. Amestecam bine sa fie acoperite toate feliile cu piureul de ceapa.

Intre timp cit puiul sta la marinat, batem bine 2 oua, eu adaug si 2 linguri de lapte la oua, apoi faina si pesmetul le punem in 3 farfurii. Scortisoara o adaugam la pesmet si amestecam bine.

Dam puiul prin faina,apoi ou si la urma pesmet. Il prajim in ulei bine incins pina se rumeneste bine, apoi il asezam pe hirtie de bucatarie sa absoarba din uleiul de la prajit.
Il puteti servi cu cartofi prajiti, orez sau garnitura preferata.

Pofta buna!

Reteta Snitel egiptean a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro

Alte retete de snitel gasiti aici:

Snitel de vita cu ierburi aromate,

Snitel de porc cu sos vanatoresc,

Snitel umplut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc