Cartofi cu ciuperci si ceapa

Cartofii cu ciuperci si ceapa sunt deliciosi. Pentru aceasta mancare cu cartofi puteti folosi ciuperci proaspete sau din conserva.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Cartofi cu ciuperci si ceapa

Ingrediente

  • 400 de grame de ciuperci- adica 2 cutii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa uscata alba
  • ulei 2 linguri
  • 200 de grame cascaval
  • marar o legatura
  • piper
  • chimen
  • busuioc
  • condiment de vita
  • boia
  • 3 rosii mari
  • bulion 4 linguri
  • 4 crenvusti de pui
  • 7 cartofii mari
  • 1 ardei rosu mare
  • o foaie de dafin
  • usturoi

Mod de preparare

Cartofii cu ciuperci si ceapa sunt deliciosi. Pentru aceasta mancare cu cartofi puteti folosi ciuperci proaspete sau din conserva.

Se ia o tava curata, se unge cu 2 linguri de ulei se da deoprte. Se curata cartofii se spala bine se taie felii potrivite se fierb in apa cu putina sare se fierb 15 minute la foc mic. Se scot in strecuratoare se dau deoparte sa se raceasca. Intre timp se curata cepele se spale se taie ceapa alba marunt si ceapa rosie se taie mai mare.


Ardeiul rosu se curata se taie marunt, iar rosiile se spala si se taie felii. Cremvustii se spala si se taie marunt, dupa care cascavalul se da razatoarea mica. Ciupercile se scug de apa si se spala dupa care se pun la scurs.
Se ia un ibric,  se pune apa la fiert si se pune chimen, busuioc, cimbru, piper, usturoi praf si 4 linguri de bulion. Se fierbe 5 minute cu o foaie de dafin si cuburile de vita. Se pune ceapa in tava apoi cartofii. ciupercile si cascavalul si chiar la urma apoi rosii taiate felii.
Reluam apoi inca un strat de cartofi, cremvusti, cascaval, rosii pana le terminam pe toate. Ultimul rand sa fie cartofi si cascaval.
Punem marar deasupra si sosul de bulion in tava.
Dam la cuptorul incins 30-35 de minute la foc mediu.


Cartofii cu ciuperci si ceapa se servesc calzi, cu muraturi si paine proaspata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide