Budinca cu dovlecei

Budinca de dovlecei la cuptor se pregateste foarte usor si rapid. Dovleceii la cuptor prind o crusta crocanta deasupra, sunt o mancare de vara delicioasa si sanatoasa!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca cu dovlecei

Ingrediente

  • - 4 dovlecei mici
  • - brinza telemea
  • - 3 oua
  • - iaurt
  • - cascaval
  • - sunca de Praga (nu-i obligatoriu)
  • - ulei de masline
  • - sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii se razuie de coaja (nu este obligatoriu). Se taie felii de cca 8 mm grosime si se aseaza in straturi intr-o craticioara, cu sare si un fir de ulei de masline intre straturi. Se baga cratita la cuptor pentru vreo 15 minute, fara a adauga apa, pentru ca dovleceii isi lasa foarte multa zeama (uneori chiar prea multa si trebuie scursa).

Ouale + iaurtul, brinza telemea si cascavalul rase, sunca taiata patratele. Cind dovleceii sint inmuiati, se scot pe o farfurie, apoi, in aceeasi cratita se pun straturi - incepind de la fund: doveleci, brinza, sunca, dovlecei, brinza, sunca - pina se termina toate.

Este bine ca stratul de sus sa fie de dovlecei. Se rastoarna deasupra ouale batute/mixate cu iaurt si se presara cascavalul ras. Se baga la cuptor, foc mediu, pret de vreo 25-30 minute.

Optional va puteti juca si cu alte legume in straturi.


Pofta buna! Reteta Budinca cu dovlecei a fost propusa de ruixi pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori