Budinca cu dovlecei

Budinca de dovlecei la cuptor se pregateste foarte usor si rapid. Dovleceii la cuptor prind o crusta crocanta deasupra, sunt o mancare de vara delicioasa si sanatoasa!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca cu dovlecei

Ingrediente

  • - 4 dovlecei mici
  • - brinza telemea
  • - 3 oua
  • - iaurt
  • - cascaval
  • - sunca de Praga (nu-i obligatoriu)
  • - ulei de masline
  • - sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii se razuie de coaja (nu este obligatoriu). Se taie felii de cca 8 mm grosime si se aseaza in straturi intr-o craticioara, cu sare si un fir de ulei de masline intre straturi. Se baga cratita la cuptor pentru vreo 15 minute, fara a adauga apa, pentru ca dovleceii isi lasa foarte multa zeama (uneori chiar prea multa si trebuie scursa).

Ouale + iaurtul, brinza telemea si cascavalul rase, sunca taiata patratele. Cind dovleceii sint inmuiati, se scot pe o farfurie, apoi, in aceeasi cratita se pun straturi - incepind de la fund: doveleci, brinza, sunca, dovlecei, brinza, sunca - pina se termina toate.

Este bine ca stratul de sus sa fie de dovlecei. Se rastoarna deasupra ouale batute/mixate cu iaurt si se presara cascavalul ras. Se baga la cuptor, foc mediu, pret de vreo 25-30 minute.

Optional va puteti juca si cu alte legume in straturi.


Pofta buna! Reteta Budinca cu dovlecei a fost propusa de ruixi pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci