Branza ( atentie sa nu fie f. sarata), cascavalul ras, piperul, boia si patrunjelul tocat se pun toate, se amesteca. Separat, laptele, uleiul si iaurt
Branza ( atentie sa nu fie f. sarata), cascavalul ras, piperul, boia si patrunjelul tocat se pun toate, se amesteca.
Separat, laptele, uleiul si iaurtul se amesteca bine
Se ia o tava rotunda, se unge bine cu ulei, se pune un pic mai mult pe fundul formei
Prima foaie se pune intreaga, sau din bucati mari, se unge cu amestecul de iaurt, lapte si ulei
Se presara umplutura, si din loc in loc punem bucatele rupte din branza feliata
Deasupra se rup bucati de yufka care se suprapun ca un strat
Se toarna peste ele cate putin din amestecul de iaurt, se presara iar din amestec si bucati din branza topita feliata
Se pun iar zdrente de yufka, se toarna din iaurt, se pune branza, si tot asa pana se termina yufkaua. Ultima foaie sa fie din bucata cat mai mare, se unge si ea cu amestecul de iaurt.
Tava se baga la 175 grade pt 20-25 de min, sau pana se rumeneste
E gustoasa si satioasa, e buna si calda si rece
precizari : de preferat sa nu fie foarte inalta, daca vreti sa faceti mai mult, mai bine prestati in tava mai mare, nu fiti tentate s-o faceti prea inalta. Foile de yufka sa fie rupte in multe bucati, branza sa nu fie sarata. Amestecul de lapte, iaurt si ulei se apreciaza si el in functie de cat de mare faceti placinta
Pofta buna!
Reteta Placinta zdrentuita, foi yufka propusa de Pocahontas
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii