Rogolah, cornulete foarte fragede

Rogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple si cu magiun, dar sunt mai bune cu nuca.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Rogolah, cornulete foarte fragede

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 cutie iaurt=200 ml
  • 500 g faina(eventual punem 2-3 linguri in plus
  • daca e nevoie)
  • Umplutura:
  • 1 pahar nuca macinata
  • 1 pahar zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar pudra pt pudrat cornuletele.

Mod de preparare

1. Punem in vasul de la robot untul aflat la temperatura camerei, faina, iaurtul si galbenusul, se bate 5 minute la viteza mijlocie. Daca mai e nevoie se mai pune putina faina.

2. Impartim aluatul in 4, le punem in folie si le lasam in frigider de la 1 ora pana la 3ore.

3. Dupa aceea luam o bila o intindem cu sucitorul cat mai rotund posibil.

4. Se unge cu unt topit intreaga foaie.

5. Intr-un vas amestecam nuca macinata, scortisoara si zaharul

6. Intindem o parte din acest amestec peste foaie. Se taie foaia in 8 -7. Rulam le punem in tava cu hartie de copt, temperatura 150 grade timp de 25-30 min.

8. Dupa ce le scoatem din cuptor le pudram cu zahar


Pofta buna! Reteta Rogolah, cornulete foarte fragede a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori