Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Ceapa se curata, se spala si se pune la calit cu putin ulei.
Morcovul, pastarnacul curatat si spalat se dau prin razatoare si se adauga peste ceapa, amestecand din cand in cand.
Adaugam carnea tocata, sucul de rosii, foile de dafin si lasam pe foc cateva minute.
Punem orezul spalat, o lingurita de patrunjel, sare si piper.
Amestecam toate ingredientele foarte bine si lasam sa se raceasca pentru cateva minute.
Foile de varza si vita de vie se oparesc cu bors de putina, apoi se umple fiecare sarmaluta cu amestecul de mai sus.
Sarmalutele se pun in oala de lut, se adauga crengute de cimbru, apa cat sa le cuprinda si se dau la cuptor pentru aproximativ 2 ore.
Se servesc calde cu smantana.
Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!
Ciorba ruseascaAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosPentru ca sarbatorita se numeste Anka era musai sa dau si numele tortului tot Anka. La multi ani Anka !
Desert tort AnkaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii