Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Ceapa se curata, se spala si se pune la calit cu putin ulei.
Morcovul, pastarnacul curatat si spalat se dau prin razatoare si se adauga peste ceapa, amestecand din cand in cand.
Adaugam carnea tocata, sucul de rosii, foile de dafin si lasam pe foc cateva minute.
Punem orezul spalat, o lingurita de patrunjel, sare si piper.
Amestecam toate ingredientele foarte bine si lasam sa se raceasca pentru cateva minute.
Foile de varza si vita de vie se oparesc cu bors de putina, apoi se umple fiecare sarmaluta cu amestecul de mai sus.
Sarmalutele se pun in oala de lut, se adauga crengute de cimbru, apa cat sa le cuprinda si se dau la cuptor pentru aproximativ 2 ore.
Se servesc calde cu smantana.
Pofta buna!
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiFoarte bun a iesit!
Ficatei cu bacon si cartofi la cuptorIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii