Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Pentru prima oara am descoperit lamaita si pe loc m-am indragostit de ea. Imi place aceasta planta, la fel ca si menta, pentru aroma si parfumul ei. Va aduc o mancare tare gustoasa, facuta incet, la cuptor, cu o carne foarte frageda care se desprinde usor de pe os si cu cartofi noi, de abia aparuti in piete. Se potriveste foarte bine pentru masa de Paste...

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Ingrediente

  • 1 pulpa de ied
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 2 cani apa calda
  • 1 kg cartofi noi(de preferat sa fie mici)
  • 1 mana buna de frunze proaspete de menta si lamaita

Mod de preparare

Carnea se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime.

Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multa frunza verde si se taie in bucati marisoare de aproximativ 2-3 cm.

Cartofii se spala bine, se curata de coaja (sau nu), iar daca sunt mici, se lasa intregi. Daca sunt mai marisori, se taie in jumatati sau sferturi.

Intr-o oala termorezistenta, eu am folosit una smaltuita de lut, am pus ceapa si usturoiul taie in bucati. Am stropit cu putin ulei de masline, putina sare si piper proaspat rasnit. Peste ceapa si usturoi am adaugat bucatile de carne condimentate cu sare si piper. Am pus doua cani apa calduta, am acoperit oala si am dat-o la cuptor, setand temperatura de 160 grade C, pentru 2 ore. Din cand in cand, pe parcursul coacerii, am mai scos oala, am agitat putin oala pentru a se amesteca ingredientele. Am adaugat cartofii peste tocana, plantele aromatice taiate in fasii, am amestecat foarte usor cu o lingura de lemn, incercand sa bag cartofii cat mai la fundul oalei, pentru a sta in sos si a se coace. Am dat oala la cuptor pentru inca o ora. Am servit mancarea calda. Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Plachie de cod
Bucataras.RO

Plachie de cod

O mancarica tare buna daca va place pestele!

Plachie de cod
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola