Pasca traditionala cu branza si stafide este foarte buna si daca ai si ceva indemanare la impletit, o sa iti iasa foarte bine.
ingrediente
8 portii
Pentru aluat:
Faina de cozonac 000 – 300 g
Galbenusuri – 2 buc
Unt topit – 75 g
Zahar – 60 g
Coaja rasa de lamaie – 1 lingurita
Drojdie uscata – 10 g
Extra faina – 10 g
Extra zahar – 10 g
Lapte caldut – 100 ml
Branza de vaci – 60 g
Extract de vanilie – 1 lingurita
Iaurt grecesc la temperatura camerei – 50 g
Praf de sare
Rasnita Kamis Desert – 1 lingurita
Pentru umplutura:
Oua -3 buc
Branza de vaci (scursa) – 150 g
3 fire de sofran topite in 30 g de unt topit
60 g de stafide hidratate in 100 ml de visinata (scurse apoi)
Iaurt grecesc – 50 g
Faina – 40 g
Extract de vanilie – 1 lingurita
Coaja de portocala rasa – 1 linguirita
Zahar – 120 g
Scortisoara – 1 lingurita rasa
Praf de sare
Extra – 1 galbenus de ou
Extra – 1 lingura de apa rece
Cardamon – ½ lingurita
Miere pentru uns – 2 linguri
mod de preparare
Adauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit;
Pune sare deasupra si amesteca;
Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra faina;
Las-o sa se activeze cca. 10-12 minute;
Porneste robotul de bucatarie si adauga galbenusurile, extractul de vanilie, untul topit, drojdia activata, iaurtul grecesc, branza de vaci, coaja rasa de lamaie, zaharul si 1 lingurita de Kamis Desert (rasnita);
Amesteca cca 3-5 min pana devine aluatul pufos;
Lasa-l la dospit la cald pana-si dubleaza volumul;
Intre timp pregateste umplutura: spala vasul robotului si adauga ouale;
Pune deasupra zaharul si untul topit cu sofran;
Adauga zahar, iaurt grecesc, branza de vaci, stafidele scurse, extractul de vanilie, scortisoara, cardamonul si un praf de sare;
Dupa ce s-a omogenizat adauga faina;
Imparte aluatul astfel: 40% din el pentru baza de pasca, 55% (pe care-l tai in 3) pentru coronita impletita si 5% pentru crucea de deasupra;
Intinde baza cat sa acoperi o tava cu fund detasabil de diametru 20 cm, tapetata in prealabil cu unt si faina;
Taie restul de aluat in 3, intinde-l cat sa acoperi diametrul tavii si impleteste in 3 (secretul impletirii in 3 este ca intotdeauna sa aduci marginile peste mijloc);
Pune-l deasupra in tava, iar resturile pastreaza-le pentru cruce;
Impleteste o cruce si las-o pe masa deoparte pana cand va fi gata de pus deasupra;
Bate galbenusul cu apa rece si unge pe deasupra;
Umple pasca cu umplutura si da-o la cuptor la 150 de grade C, pentru 25 de min;
Scoate-o, pune crucea deasupra si unge-o si pe ea cu ou;
Mai las-o la cuptor cca. 35 de min;
Cand o scoti din cuptor, unge-o bine cu miere si las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe