Sarmale cu carne de porc

Sarmalele sunt mandria fiecarei gospodine. Cu un pic de kaiser intre ele, cu cimbru mult si condimentele Kamis pentru sarmale, sigur o sa iasa extraordinare.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Varza murata – 1 buc
  • Carne de porc
  • tocata – 1 kg
  • Costita afumata – 200 g
  • Orez de sarmale – 100 g
  • Ceapa – 1 buc
  • Condimente pentru sarmale Kamis – 1 lingura
  • Cimbru Kamis – 2 lingurite
  • Foi de dafin Kamis – 4 buc
  • Piper negru boabe Kamis – 1 lingura
  • Sare
  • piper – dupa gust
  • Suc de rosii – 550 ml
  • Apa – 200 ml

Mod de preparare

Lasa varza murata la desarat in apa rece cu o seara inainte, sau toarna 2 transe de apa clocotita peste ea si scurge-o bine;

Taie cotorul verzei si separa cele mai frumoase frunze;

Taie-le la dimensiunea dorita;

Resturile toaca-le marunt;

Amesteca carnea de porc cu ceapa data pe razatoare in prealabil, orezul, sare, piper si condimente pentru sarmale;

Umple foile de varza cu compozitia;

Din aceasta compozitie ar trebui sa-ti iasa 25-30 de sarmale

Asaza pe fundul unui vas de ceramica un strat de resturi tocate de varza murata;

Optional, poti adauga si putin ulei la baza (cca 40 ml);

Peste acesta adauga cca 150 ml de suc de rosii si 1 lingurita de cimbru;

Pune foile de dafin si ½ lingura de boabe de piper;

Adauga o parte din sarmale si peste acestea mai pune varza tocata;

Pune un alt rand de suc de rosii si fasii de costita afumata;

Pune un alt rand de sarmale, varza tocata, restul de suc de rosii, restul de cimbru si apa;

Pune capacul si baga vasul in cuptor la 165-170 de grade Celsius pentru cca 4 ore sau pana ce sarmalele au fiert (cel mai mult va dura sa fiarba varza murata);

Este ideal sa puneti o tava cu apa sub vas, in cuptor, ca in eventualitatea in care compozitia din oala va da pe dinafara, sa nu se scurga direct in cuptor;

Odata ce s-au fiert sarmalele, se servesc cu mamaliguta, smantana si ardei iute;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Desert tort cu capsuni
Bucataras.RO

Desert tort cu capsuni

M-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ? Reteta de la fetele de la Savori Urbane.

Desert tort cu capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola