Sarmalele sunt mandria fiecarei gospodine. Cu un pic de kaiser intre ele, cu cimbru mult si condimentele Kamis pentru sarmale, sigur o sa iasa extraordinare.
Lasa varza murata la desarat in apa rece cu o seara inainte, sau toarna 2 transe de apa clocotita peste ea si scurge-o bine;
Taie cotorul verzei si separa cele mai frumoase frunze;
Taie-le la dimensiunea dorita;
Resturile toaca-le marunt;
Amesteca carnea de porc cu ceapa data pe razatoare in prealabil, orezul, sare, piper si condimente pentru sarmale;
Umple foile de varza cu compozitia;
Din aceasta compozitie ar trebui sa-ti iasa 25-30 de sarmale
Asaza pe fundul unui vas de ceramica un strat de resturi tocate de varza murata;
Optional, poti adauga si putin ulei la baza (cca 40 ml);
Peste acesta adauga cca 150 ml de suc de rosii si 1 lingurita de cimbru;
Pune foile de dafin si ½ lingura de boabe de piper;
Adauga o parte din sarmale si peste acestea mai pune varza tocata;
Pune un alt rand de suc de rosii si fasii de costita afumata;
Pune un alt rand de sarmale, varza tocata, restul de suc de rosii, restul de cimbru si apa;
Pune capacul si baga vasul in cuptor la 165-170 de grade Celsius pentru cca 4 ore sau pana ce sarmalele au fiert (cel mai mult va dura sa fiarba varza murata);
Este ideal sa puneti o tava cu apa sub vas, in cuptor, ca in eventualitatea in care compozitia din oala va da pe dinafara, sa nu se scurga direct in cuptor;
Odata ce s-au fiert sarmalele, se servesc cu mamaliguta, smantana si ardei iute;
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineM-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ? Reteta de la fetele de la Savori Urbane.
Desert tort cu capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii