Esenta de ciuperci

La prepararea ciupercilor se vor folosi numai ciuperci proaspete intregi dar si zdrentele ramase dupa selectia ciupercilor. Ciupercile se curata si

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ciuperci proaspete
  • piper
  • ciusoare
  • enibahar
  • patrunjel frunze
  • morcov
  • pastarnac

Mod de preparare

La prepararea ciupercilor se vor folosi numai ciuperci proaspete intregi dar si zdrentele ramase dupa selectia ciupercilor.

Ciupercile se curata si se spala se usuca si se amesteca cu sare; 150 g sare la kilogramul de ciuperci. Dupa ce s-au amestecat bine ca sa ia sare toate ciupercile se pune intr-un borcan, avand grija sa la presam bine, apoi punem capac ermetic si se pastreaza la rece in pivnita sau frigider. Dupa circa 2 saptamani ciupercile le trecem de cateva ori prin masinade tocat ca sa se macine cat mai fin, Se pune intr-un vas , se preseaza si se pune la foc foarte mic pana isi lasa sucul se strecoare prin mai multe randuri de tifon. Sucul obtinut se condimenteaza cu piper, ciusoare, enibahar macinate foarte fin si foi de dafin. Intr-o legatura de tifon punem frunze de patrunje, morcov si pastarnac ras, pe care o introducem in vasul cu suc in momentul cand incepe sa dea in clocot, lasand-o cateva clocote apoi se scoate. Esenta obtinuta se pune in sticlute inchise ermetic si se fierbe in baie de abur circa 30 de minute.
La prepararea sosurilor si maionezelor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori