La prepararea ciupercilor se vor folosi numai ciuperci proaspete intregi dar si zdrentele ramase dupa selectia ciupercilor. Ciupercile se curata si
La prepararea ciupercilor se vor folosi numai ciuperci proaspete intregi dar si zdrentele ramase dupa selectia ciupercilor.
Ciupercile se curata si se spala se usuca si se amesteca cu sare; 150 g sare la kilogramul de ciuperci. Dupa ce s-au amestecat bine ca sa ia sare toate ciupercile se pune intr-un borcan, avand grija sa la presam bine, apoi punem capac ermetic si se pastreaza la rece in pivnita sau frigider. Dupa circa 2 saptamani ciupercile le trecem de cateva ori prin masinade tocat ca sa se macine cat mai fin, Se pune intr-un vas , se preseaza si se pune la foc foarte mic pana isi lasa sucul se strecoare prin mai multe randuri de tifon. Sucul obtinut se condimenteaza cu piper, ciusoare, enibahar macinate foarte fin si foi de dafin. Intr-o legatura de tifon punem frunze de patrunje, morcov si pastarnac ras, pe care o introducem in vasul cu suc in momentul cand incepe sa dea in clocot, lasand-o cateva clocote apoi se scoate. Esenta obtinuta se pune in sticlute inchise ermetic si se fierbe in baie de abur circa 30 de minute.
La prepararea sosurilor si maionezelor
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcAtat de vinovate...de placere, va aduc briose intr-o combinatie delicioasa, sa nu cumva sa le ratati, ca nu stiti ce...
Briose cu lamaie, mac si cocosIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii