La prepararea ciupercilor se vor folosi numai ciuperci proaspete intregi dar si zdrentele ramase dupa selectia ciupercilor. Ciupercile se curata si
La prepararea ciupercilor se vor folosi numai ciuperci proaspete intregi dar si zdrentele ramase dupa selectia ciupercilor.
Ciupercile se curata si se spala se usuca si se amesteca cu sare; 150 g sare la kilogramul de ciuperci. Dupa ce s-au amestecat bine ca sa ia sare toate ciupercile se pune intr-un borcan, avand grija sa la presam bine, apoi punem capac ermetic si se pastreaza la rece in pivnita sau frigider. Dupa circa 2 saptamani ciupercile le trecem de cateva ori prin masinade tocat ca sa se macine cat mai fin, Se pune intr-un vas , se preseaza si se pune la foc foarte mic pana isi lasa sucul se strecoare prin mai multe randuri de tifon. Sucul obtinut se condimenteaza cu piper, ciusoare, enibahar macinate foarte fin si foi de dafin. Intr-o legatura de tifon punem frunze de patrunje, morcov si pastarnac ras, pe care o introducem in vasul cu suc in momentul cand incepe sa dea in clocot, lasand-o cateva clocote apoi se scoate. Esenta obtinuta se pune in sticlute inchise ermetic si se fierbe in baie de abur circa 30 de minute.
La prepararea sosurilor si maionezelor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSaptamana aceasta mi-am ocupat-o numai cu prepararea gutuilor, ca tare multe am mai primit! Am facut in fiecare zi si...
Peltea de gutui si mereDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii