Extracte de oase

Pentru sosurile reci este necesar extract de oase. El se face din oase de porc, vita sau vanat. Oasele se scurata bune de resturile de carne si se

Timp pregatire
16 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Oase de vita

Mod de preparare

Pentru sosurile reci este necesar extract de oase. El se face din oase de porc, vita sau vanat.

Oasele se scurata bune de resturile de carne si se spala bine. Se pun la cupror sa se rumeneasca bine. Se scot si se scurg de grasime si se curata de resturile de carne si se punintr-o oala mai mare cu multa apa si se pun la coc mic circa 15-16 ore. Se strecoara in alt vas si dupa ce s-a racit se aduma grasime de deasupra. Se pune din nou la fiert la foc foarte mic pe o caramida ca sa nu bata focul direct in vas si sa fie caldura repartizata in mod egal pe toata suprafata fundului vasului. Cand acest lichid devine cleios se pune in vase de inox inchise si se pastreaza la rece in frigider pana la folosire.

ATENTIE! Nu se pune sare la preparare si nici dupa.
Pentru prepararea sosurilor reci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Strudel cu prune
1
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
2
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
4
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert tort Primavara -Minodora
Bucataras.RO

Desert tort Primavara -Minodora

Pe 2 martie sora mea cea mica Minodora , implineste niste anisori, asa ca m-am gandit sa o impresionez sau nu, ca e pestoaica...

Desert tort Primavara -Minodora
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola