Extracte de oase

Pentru sosurile reci este necesar extract de oase. El se face din oase de porc, vita sau vanat. Oasele se scurata bune de resturile de carne si se

Timp pregatire
16 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Oase de vita

Mod de preparare

Pentru sosurile reci este necesar extract de oase. El se face din oase de porc, vita sau vanat.

Oasele se scurata bune de resturile de carne si se spala bine. Se pun la cupror sa se rumeneasca bine. Se scot si se scurg de grasime si se curata de resturile de carne si se punintr-o oala mai mare cu multa apa si se pun la coc mic circa 15-16 ore. Se strecoara in alt vas si dupa ce s-a racit se aduma grasime de deasupra. Se pune din nou la fiert la foc foarte mic pe o caramida ca sa nu bata focul direct in vas si sa fie caldura repartizata in mod egal pe toata suprafata fundului vasului. Cand acest lichid devine cleios se pune in vase de inox inchise si se pastreaza la rece in frigider pana la folosire.

ATENTIE! Nu se pune sare la preparare si nici dupa.
Pentru prepararea sosurilor reci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori