Ingredientele sunt vin alb, amestecul de branza (amestec de gruyere si vacherin de fribourg), catei de usturoi cu care se freaca *caquelon-ul* ( oala
Ingredientele sunt vin alb, amestecul de branza (amestec de gruyere si vacherin de fribourg), catei de usturoi cu care se freaca *caquelon-ul* ( oala de ceramica in care se face fondue)
Dupa ce am zdrobit cateii de usturoi ( am pus vreo 3-4) , si frecat in prealabil peretii si fundul oalei, am lasat restul in cratita. Am adaugat 4 dl de vin alb si 1 kg amestec de branza.
Se pune oala pe foc domol la inceput, si se amesteca mereu cu lingura de lemn.
Cand incepe sa se amestece bine vinul cu branza, se ridica temperatura focului, amestecand mereu. Cand amestecul e bine omogenizat, se adauga un paharel de kirch ( amestecat cu amidon).
Se mai lasa pe foc ( amestecand incontinuu) si apoi se transporta la masa, unde se lasa pe un resou.
Painea taiata cuburi, se infige intr-o furculita special cu coada mai lunga, si se plimba prin oala cu fondue.
Fiecare isi pune crutoanele de paine in farfurie, si dupa gust piper sau paprika, sau nimic.
Pofta buna!
Reteta propusa de Stella.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSaptamana aceasta mi-am ocupat-o numai cu prepararea gutuilor, ca tare multe am mai primit! Am facut in fiecare zi si...
Peltea de gutui si mereDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii