Sos cu legume pentru friptura

Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul (care se poate si storsi in sita de usturoi). Se taie ardeiul cubulete. Rosiile din bulion se curata de pie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa mare (sau doua mijlocii) taiate marunt
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 ardei gras (rosu si galben
  • pentru cromatica)
  • rosii in bulion
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul (care se poate si storsi in sita de usturoi). Se taie ardeiul cubulete. Rosiile din bulion se curata de pielita si se maruntesc. Daca este vara, e de preferat sa se foloseasca rosii de gradina (4-5), oparite, despielitate si tocate marunt.

In 2-3 linguri de ulei de masline, se calesc ceapa si usturoiul mediu (translucid), se adauga ardeiul si se lasa pana cand se inmoaie ardeiul. Se adauga rosiile, se potriveste de sare, piper, oregano dupa gust si se lasa la foc mic pana scade si devine ca un sos gros.

Pentru amatorii de picanterii, se poate folosi si un ardei mic iute taiat marunt, sau un varf de lingurita de pasta de ardei iute.

Indicat la friptura de porc si pui la gratar.
Cald si/sau rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci