Sos de ciuperci

Ciupercile se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Se pun apoi intr-un vas cu unt incins si cateva linguri de zeama de carne. Se adauga patr

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci
  • 2 linguri unt
  • 5-6 linguri zeama de carne
  • 1 lingura de faina
  • 2-3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Ciupercile se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Se pun apoi intr-un vas cu unt incins si cateva linguri de zeama de carne. Se adauga patrunjelul tocat si se lasa totul sa fiarba inabusit pana se inmoaie ciupercile. Separat, intr-un alt vas se pune la rumenit o lingura de faina cu o lingura de unt si se stinge cu zeama de carne. Se adauga ciupercile si 2-3 linguri de smantana, dupa care se sareaza, se pipereaza, se adauga zeama de la o lamaie si se lasa sa mai dea in cateva clocote.


Se serveste cald.

Alte retete:

Ravioli cu ciuperci si sos de smantana Muschi de porc la cuptor Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc