Prima etapa: se pun la calit in 2 linguri de ulei de masline, ceapa si morcovii. Dupa ce s-au inmuiat ( 5 minute) se adauga ardeiul si ciupercile. Da
Prima etapa: se pun la calit in 2 linguri de ulei de masline, ceapa si morcovii. Dupa ce s-au inmuiat ( 5 minute) se adauga ardeiul si ciupercile.
Datorita faptului ca ciupercile elimina apa se lasa pe foc pana ce apa s-a evaporat.
Urmeaza sa adaugam fasolea fiarta, rosiile in bulion si dupa ce a fiert compozitia vreo 3 minute si sucul de rosii.
In acest moment condimentam bine sosul, cu condimentele enumerate mai sus, si il lasam sa scada.
Eu l-am lasat vreo 10 minute deoarece am dorit sa fie mai lichid, insa depinde de gustul fiecaruia. Bineinteles ca se mai poate adauga o jumatate de lingura de faina, pentru a avea o consistenta mai cremoasa.
La sfarsit am adaugat usturoiul taiat marunt, si am luat cratita de pe foc. Am lasat sosul acoperit 5 minute si e gata de servit
Se poate servi cu orice tip de paste , langa o friptura, in combinatie cu felii de branza feta, sau ca baza pentru pizza .
Pofta buna!
Reteta Sos de post a fost propusa de tynad pe forum culinar.ro
Alte retete de sosuri gasiti aici:
Sos cu legume pentru friptura,
Vinegreta,
Sos pentru legume
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii