Prima etapa: se pun la calit in 2 linguri de ulei de masline, ceapa si morcovii. Dupa ce s-au inmuiat ( 5 minute) se adauga ardeiul si ciupercile. Da
Prima etapa: se pun la calit in 2 linguri de ulei de masline, ceapa si morcovii. Dupa ce s-au inmuiat ( 5 minute) se adauga ardeiul si ciupercile.
Datorita faptului ca ciupercile elimina apa se lasa pe foc pana ce apa s-a evaporat.
Urmeaza sa adaugam fasolea fiarta, rosiile in bulion si dupa ce a fiert compozitia vreo 3 minute si sucul de rosii.
In acest moment condimentam bine sosul, cu condimentele enumerate mai sus, si il lasam sa scada.
Eu l-am lasat vreo 10 minute deoarece am dorit sa fie mai lichid, insa depinde de gustul fiecaruia. Bineinteles ca se mai poate adauga o jumatate de lingura de faina, pentru a avea o consistenta mai cremoasa.
La sfarsit am adaugat usturoiul taiat marunt, si am luat cratita de pe foc. Am lasat sosul acoperit 5 minute si e gata de servit
Se poate servi cu orice tip de paste , langa o friptura, in combinatie cu felii de branza feta, sau ca baza pentru pizza .
Pofta buna!
Reteta Sos de post a fost propusa de tynad pe forum culinar.ro
Alte retete de sosuri gasiti aici:
Sos cu legume pentru friptura,
Vinegreta,
Sos pentru legume
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii