Sos de hrean cu supa de oase

Pentru sos de hrean hreanul se curata, se spala si se rade pe razatoarea fina. Faina se cerne, se dizolva in 75 ml apa rece si se fierbe impreuna cu untul topit.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 500 g:
  • unt - 100 g
  • faina - 50 g
  • smantana - 150 g
  • hrean - 150 g
  • supa de oase - 75 g
  • otet - 15 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos de hrean hreanul se curata, se spala si se rade pe razatoarea fina. Faina se cerne, se dizolva in 75 ml apa rece si se fierbe impreuna cu untul topit, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga smantana, supa de oase, hrean si sare. Se fierb la foc moderat cca 10-15 minute. Cand sosul este fiert, se adauga otetul.

Sosul de hrean se consuma cu preparate din carne de pasare si peste.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori