Este o ciorba plina de legume de sezon, o ciorba gustoasa si hranitoare! Se poate servi atat calda cat si rece, e la fel de buna! Retete dietetice
Se curata morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Se dau pe razatoarea cu gauri mari.
Intr-o oala de 5 litri se pune uleiul la incins. Se pun legumele si se lasa la calit. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se pune peste legume. Se lasa 5 minute sa se caleasca, amestecand din cand in cand. Se stinge totul cu 4 litri de apa. Se lasa sa dea cateva clocote.
Intre timp se curata fasolea, cartofii si dovleacul. Fasolea se rupe in bucati mai mici, cartofii se taie in cubulete, la fel si dovlecelul. Rosiile se oparesc, se curata de pielita, apoi se taie cubulete.
Cand a inceput sa fiarba apa, se pune fasolea si se lasa la foc potrivit sa fiarba timp de 20 de minute (fierbe mai geu decat cartofii). Se adauga apoi cartofii, rosiile si dovlecelul. Se adauga si 1 lgt de sare. Se lasa la foc potrivit pana sunt fierte legumele.
Separat, intr-o craticioara se pune o cana cu apa si 8 zarzare. Se lasa sa dea in cateva clocote pana se desprind de pe samburi, apoi se strecoara. Se amesteca bine pana raman doar samburii si pielita.
Se acreste ciorba dupa gust, se mai potriveste de sare si se mai lasa sa dea cateva clocote impreuna. Se stinge focul, se pun cateva frunze de patrunjel verde si se acopera oala pentru cateva minute.
Pofta buna!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAzi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este...
Desert crema de zahar arsOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii