Pot să vă spun că această Supă cremă de urzici cu leurdă, este una dintre cele mai gustoase supe creme preparate de mine.Combinația de urzici cu leurdă este delicioasă, iar culoarea te face să visezi la o primăvară frumoasă!
Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități.
Spălăm leurda și o tocăm mărunt.
Curățăm ceapa și o tocăm solzișori.
Curățăm cartoful și rădăcina de pătrunjel și le tocăm în cuburi.
Punem cartoful și rădăcina de pătrunjel la fiert, în apă cât să fie acoperite și puțină sare.
În alt vas, punem apă la fiert cu puțină sare și puțin bicarbonat de sodiu.
Când începe să fiarbă, adăugăm urzicile și le opărim bine, apoi le lăsăm la scurs.
Punem uleiul la încins și călim în el ceapa și leurda.
Când ceapa devine sticloasă, adăugăm urzicile scurse și amestecăm bine totul, până sunt pătrunse și urzicile.
Când avem și urzicile gata și cartoful cu rădăcina de pătrunjel fierte le amestecăm în recipientul blenderului.
Pornim blenderul la viteză mică, pentru început, apoi mărim treptat viteza.
Transformăm rapid ingredientele noastre într-o pastă de un verde primăvăratic.
Mai diluăm gustoasa supă cremă de urzici cu leurdă, cu zeamă de la urzici, până ajungem la consistența dorită.
Zeama de urzici nu o aruncăm, o bem ca pe ceai că este foarte gustoasă și sănătoasă, chiar dacă este puțin sărată.
Bicarbonatul de sodiu, nu influențează gustul, dar ajută urzicile să-și mențină culoarea verde.
Servim delicioasa supă cremă de urzici cu leurdă, cu pâine prăjită, sau crutoane pe care le putem aroma cu leurdă.
Tăiem pâinea în cuburi pe care le prăjim în ulei aromat cu multă leurdă, apoi le dăm la cuptor pentru a se usca.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii