In primul rand se pregateste ciulamaua din faina si margarina. Se topeste la foc mic margarina, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se incorporeaza
In primul rand se pregateste ciulamaua din faina si margarina.
Se topeste la foc mic margarina, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se incorporeaza cele doua cani de faina. Se da compozitia la rece.
Pentru foaie, se cerne faina, cele 6 cani, se presara sarea si se adauga treptat uleiul si apa.
Se obtine un aluat potrivit, care se intinde intr-o foaie cat mai subtire cu ajutorul degetelor.
Se unge cu ciulamaua racita, se intorc marginile foii formandu-se un dreptunghi si se ruleaza.
Se pliaza marginile sub rulou, si se da la rece pentru 20 de minute.
Se taie in patru si se intind patru foi potrivit de subtiri.
Pentru placinta cu dovleac, se intinde prima foaie, se inteapa usor, se presara o lingura gris, se asaza umplutura si a doua foaie.
Se taie, dupa preferinte, se unge cu ulei si se da la cuptor pentru 50-60 de minute la foc potrivit.
Fierbinte, se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Pentru strudele se intinde foaia, se asaza merele (care au fost calite si amestecate cu zahar, zahar vanilat, scortisoara, doua linguri gris) la margine si se ruleaza.
Se asaza in tava la distanta de 1cm, se taie, se ung cu ulei si se coc 50-60 de minute.
Pofta buna!
Reteta Aluat pentru placinte si strudele a fost propusa de elena-simona pe forum culinar.ro
Alte retete de post gasiti aici:
Strudel croco-zemos cu visine si alune (de post),
Melcisori cu nuca (de post)
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAtunci când sunt făcute în casă și știi ce pui în ele, aceste batoane din granola cu ulei de cocos și...
Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiateIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii