Aluaturi

Reteta culinara Branzoaice

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Branzoaicele sarate sunt o gustare delicioasa, se prepara usor, si ti se topesc pur si simplu in gura. Se pot umple cu branza dulce sau sarata.

ingrediente

Aluat:
   450 g faina,
   2 oua,
   3 linguri ulei,
   1 pahar cu lapte cald,
   50 g drojdie,
   4 linguri zahar,
   3 pliculete zahar vanilat,
   un praf de sare
Umplutura:
   250 g branza vaca,
   4 linguri zahar,
   1 lingura cu varf de gris,
   coaja rasa de lamaie

mod de preparare




Daca vrei sa pregatesti branzoaice, ai nevoie de faina, branza, zahar si drojdie. Reteta este foarte buna si usor de preparat. Dupa ce cantariti faina o cerneti in castron. Apoi, intr-un pahar mai mare desfacem (faramitam) cele 2 cuburi de drojdie, punem o lingura din cantitatea de zahar si 2 linguri de lapte cald, apoi punem maiaua in mijlocul fainii, intr-un crater facut in prealabil. Dupa 5-10 minute maiaua se va bulbuca. Apoi peste maiaua si faina din castron adaugam ouale intregi, laptele, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare, uleiul nu-l punem inca. Bagam lingura de lemn in functiune si incepem sa amestecam cand s-au omogenizat in castron, adaugati si uleiul, amestecand in continuare. Daca aluatul se lipeste de castron, incepeti sa mai adaugati faina, dar cate putin si amestecati tot timpul.




Urmatarea etapa: framantare




Trebuie sa obtineti un aluat maleabil, nelipicios, pe care atunci cand apasati cu degetul trebuie sa-si revina. Nu fiti tentate sa puneti mai multa faina, numai ca sa va fie mai usor la framantat, deci cu grija. Ca sa va fie mai usor, puneti aluatul pe masa pe care ati presarat faina si-l framantati (ungeti-va mainile cu ulei cand il framantati, e mai usor!). Dupa ce-l framantati, puneti aluatul intr-un castron si lasati-l la loc cald pt cel putin 30-40 min ( eu l-am bagat la cuptorul incins la 35 grade).
Cat timp creste aluatul, ne ocupam de umplutura.
Intr-un castron punem branza, zaharul, grisul, coaja rasa de lamaie, si galbenusurile. Incepem sa pasam cu o furculita. Adaugam albusurile batute spuma cu o lingura de lemn. Albusurile batute le inglobati usurel cu lingura, daca vreti puneti si stafide. Apoi umplutura pregatita, o dati deoparte si va indreptati privirea catre aluatul din castron, vedeti la ce nivel a ajuns. Nu mai framantati inca o data aluatul, nu este nevoie. Aluatul il intindeti pe masa (data putin cu faina), intr-o foaie. Aluatul trebuie sa fie inalt cam de 1/2 cm. Taiati in patrate egale. Tehnica de impaturire e simpla: se pune o lingura de branza inauntru, si dupa aia uniti colturile, ca o scrisoare. Dupa ce impaturiti branzoaicele, mai lasati-le afara, undeva la loc cald, cam 20-25 min, ca sa mai creasca putin, astfel se vor bulbuca mai mult la cuptor. Le ungeti cu un galbenus de ou amestecat cu vreo 3-4 linguri de lapte si le dati la cuptor la 175 grade, la mijlocul cuptorului, pt 30-35 min.





Branzoaicele se pudreaza cu zahar vanilat si se servesc caldute.

Incearca si Placinta de post cu mere rase si scortisoara
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite