Drojdia se pune la dospit, impreuna cu 5 linguri de apa calduta si se lasa la loc calduros cca 15 min. Se amesteca faina cu sarea si zaharul. Se pun
Drojdia se pune la dospit, impreuna cu 5 linguri de apa calduta si se lasa la loc calduros cca 15 min. Se amesteca faina cu sarea si zaharul. Se pun apoi restul de ingrediente si se amesteca totul bine pana se omogenizeaza. Se lasa la crescut cca 45 min. Formele se ung cu unt (sau se folosesc formele speciale de hartie), se pune aluatul si se da la cuptorul incins la 170-180 de grade, cam 20 de min.
Se pudreaza cu zahar pudra.
Alte retete de dulciuri recomandate
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAveam eu în plan un Cheesecake pregătit la Slow Cooker, dar întâmplarea a făcut să descopăr că pot...
Cheesecake cu ciocolata la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiuneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii