PREPARARE MAIA
Tanti Maia se face astfel:
In vasul robotului se dizolva drojdia in lapte cald, se adauga oul, apoi 180g de faina si se framanta 4-5 minute. Se pune restul de 180g de faina peste si se lasa la dospit pentru 30 de minute, pana ce faina de deasupra va "crapa".
PREPARARE
Peste maia se adauga un amestec de oua, zahar si sare. Apoi se incorporeaza si faina bine cernuta. Se framanta 20-25 de minute. Se adauga untul treptat si se framanta de fiecare data pana la incorporarea fiecarei cantitati de unt. Astfel veti obtine un aluat neted, lucios si elastic. Se unge cu ulei un vas inalt, se pune aluatul si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut suficient de mult, iar coca e plina de bule de aer,
se rastoarna pe blatul usor infainat. Se portioneaza cu cutitul si i se dau diverse forme dupa dorinta si placere
si le mai lasati la crescut inca 30 de minute. Operele de arta se ung cu galbenus de ou diluat cu lapte. Apoi se insamanteaza niscai susan, nuci pisate, caju tocat, alune, bazbarube, crocomarle, ce mai creste omu' prin ograda. Se coc la 190 grade Celsius, pana capata culoarea asta dementiala, ca de miros nu va mai zic, ca va invadeaza casa. Ceva de vis!
Briosele se servesc alaturi de un pahar cu lapte cald si cu multa cumpatare!
Reteta de briose Julia Child a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Gabriela Cara.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe