Briose Julia Child

Briosele acestea sunt facute dupa reteta faimoasei Julia Child si, credeti-ma pe cuvant, sunt o nebunie! Dar mai bine le incercati ca sa va convingeti singuri.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Briose Julia Child

Ingrediente

  • INGREDIENTE MAIA
  • 85 ml lapte gras
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 360 g faina
  • INGREDIENTE ALUAT
  • 70 g zahar
  • (eu am pus 90 g)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 4 oua batute usor
  • 200 g de faina
  • 170 g unt la temperatura camerei

Mod de preparare

PREPARARE MAIA
Tanti Maia se face astfel:
In vasul robotului se dizolva drojdia in lapte cald, se adauga oul, apoi 180g de faina si se framanta 4-5 minute. Se pune restul de 180g de faina peste si se lasa la dospit pentru 30 de minute, pana ce faina de deasupra va "crapa".

PREPARARE
Peste maia se adauga un amestec de oua, zahar si sare. Apoi se incorporeaza si faina bine cernuta. Se framanta 20-25 de minute. Se adauga untul treptat si se framanta de fiecare data pana la incorporarea fiecarei cantitati de unt. Astfel veti obtine un aluat neted, lucios si elastic. Se unge cu ulei un vas inalt, se pune aluatul si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut suficient de mult, iar coca e plina de bule de aer,
se rastoarna pe blatul usor infainat. Se portioneaza cu cutitul si i se dau diverse forme dupa dorinta si placere
si le mai lasati la crescut inca 30 de minute. Operele de arta se ung cu galbenus de ou diluat cu lapte. Apoi se insamanteaza niscai susan, nuci pisate, caju tocat, alune, bazbarube, crocomarle, ce mai creste omu' prin ograda. Se coc la 190 grade Celsius, pana capata culoarea asta dementiala, ca de miros nu va mai zic, ca va invadeaza casa. Ceva de vis!


Briosele se servesc alaturi de un pahar cu lapte cald si cu multa cumpatare!

Reteta de briose Julia Child a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Gabriela Cara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Tort cu jeleu si crema de clementine
Bucataras.RO

Tort cu jeleu si crema de clementine

Va plac clementinele? Noi le iubim! Suntem in stare sa mancam cate un kilogram de caciula odata. :)) Asadar am creat acest...

Tort cu jeleu si crema de clementine
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola