Aluaturi

Reteta Burek cu branza

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
gatire reteta 1h:10m 
abetina postat de
Postat pe: 18-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
O bunatate de placinta.

ingrediente

8 portii

   1 Galbenus de ou
   1 canita zahar
   1 cub de drojdie
   1 lingura ulei
   4 Oua fierte
   1 esenta de rom
   500 g faina de grau
   50 g unt
   250 ml apa minerala
   1 kg branza dulce de vaci
   200 g branza sarata de oi
   300 g zahar
   200 g stafide

mod de preparare

Pentru aluat am folosit:

500 g faina de grau, 1 ou, 50 g unt, esenta, o canita de zahar, un cub mic de drojdie si am framantat cu apa minerala apoi mai spre final am adaugat ulei si am framantat bine aluatul.

Se lasa la crescut un pic.

Pentru compozitie am folosit:

1 kg branza de vaci dulce, 200 g branza de oi sarata, 4 oua, esenta, o cana de 300 g zahar, 200 g stafide.

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40 cm, am pus branza, am rulat si am inceput sa le asez din interior spre exterior, apoi am uns cu ou batut cu 2 linguri de miere.

Am pus deasupra seminte de susan si dupa ce am scos de la cuptor am uns iarasi cu miere indoita cu apa. Pofta buna!

Incearca si Blat de tort
Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.