Aluaturi

Reteta Cataif turcesc

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:10m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se tin pana incep sa se rumeneasca.

ingrediente

Pentru taitei:
   300 g faina
   2 oua
   2 linguri apa
   sare
   2 linguri unt topit
Siropul:
   1 1/2 pahar cu apa
   150 g zahar
   vanilie
   Frisca batuta.

mod de preparare

Pentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se tin pana incep sa se rumeneasca. Amestecandu-i usor cu furculita, daca este necesar. Se oparesc cu doua linguri de unt topit si se mai dau cateva minute la cuptor. Se toarna deasupra un sirop potrivit de legat, facut din zahar cu apa, se tin la cuptor pana ce taiteii au supt tot siropul si se asaza intr-o cratita rotunda, apasandu-i usor cu dosul furcuhtei. Se lasa sa se raceasca pentru a se lega intre ei, se rastoama, iar deasupra se pune frisca batuta.


Cataiful turcesc se serveste cu frisca deasupra.

Incearca si Placinta cu gris
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif turcesc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.