Aluaturi

Reteta Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru colaceii moldovenesti se face un aluat ca de paine cu putin lapte si mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac colacei in forma de 8.

ingrediente

   500 g faina
   20 g drojdie
   250 g nuci
   1 lingurita ulei
   1 lingurita zahar
   1 lingurita rasa de sare
   3 dl lapte indoit cu apa
Siropul:
   1 ceasca zahar
   2 cesti apa
   1 lingura apa de flori
   miere (facultativ).

mod de preparare

Pentru colaceii moldovenesti se face un aluat ca de paine cu putin lapte si mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac colacei in forma de 8. Se asaza in tava presarata cu faina, se lasa sa creasca, se ung cu ou si se coc la foc potnvit. Se pregateste un sirop dintr-o ceasca de zahar si doua cesti de apa. Se curata, nucile, se macina si se amesteca cu zaharul pisat. Cand colaceii s-au racorit, se moaie unul cate unul, numai o clipa, in apa fierbinte, se scurg, se asaza intr-un castron, se toarna deasupra siropul in care s-a adaugat o lingura de apa de flori si se presara cu nuca dupa dorinta. In loc de sirop se poate turna miere de albine.


Incearca si Placinte poale-n brau
Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.