Aluaturi

Reteta Placinta de dovleac si scortisoara

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 35m 
ryta postat de
Postat pe: 16-10-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Placinta cu Peste si Ciuperci (Reteta Video)"
 
A venit toamna, cel mai bogat anotimp in care avem tot felul de bunatati printre care si faimosul dovleac din care se fac delicioasele placinte. O placinta delicioasa , gustoasa si aromata cu gust de scortisoara .

ingrediente

6 portii

Ptr aluat :
   500 g faina alba
   200 ml lapte
   25 g drojdie
   un praf de sare
   2 ling. zahar
Ptr umplutura :
   1.5 Kg dovleac de placinta
   200 g zahar
   50 g scortisoara
   50 g unt

mod de preparare

Faina se toarna intr-un lighean peste care se adauga sarea,zaharul,oul,drojdia si laptele caldut si se framanta .Aluatul astfel framantat se lasa la dospit cca 30 min. la caldura. Se curata dovleacul si se rade . Intr-un vas pe aragaz se topeste untul peste care se adauga dovleacul ras si zaharul.Se lasa la calit la foc mic si la sfarsit se adauga scortisoara peste dovleac. Intre timp aluatul a crescut si se intind cu sucitorul pe masa de lucru foi de placinta care se umplu cu dovleacul calit. Se pun placintele in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul cca 30 min. Cand este rumenita placinta , se scoate din cuptor si se presara cu zahar vanilat. Pofta buna!
Incearca si langos ala Fredi
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac si scortisoara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.