Din 500 de grame faina, oua, vin sare, piper si drojdia dizolvata in putina apa calduta se framinta un aluat mai tare. Dupa aceea, jumarile se trec pr
mod de preparare
Din 500 de grame faina, oua, vin sare, piper si drojdia dizolvata in putina apa calduta se framinta un aluat mai tare. Dupa aceea, jumarile se trec prin masina de tocat si se introduc in aluat. Se framinta bine si se lasa sa creasca 15 minute. Din aluat se intinde o foaie subtire, care se impatureste in patru. Operatia aceasta se repeta de 3 ori, la intervale de 6 minute. In final, se intinde o foaie de 2-3 cm grosime din care se taie rondele cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar. Rondelele se asaza intr-o tava unsa si se lasa sa creasca (intr-un loc caldut), circa 15 minute. Se ung apoi cu ou batut si se coc la cuptor la foc moderat pina se rumenesc.
Pogacelele se servesc calde sau reci
Incearca si Rulada delicioasa cu crema de vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe