Rasucite cu budinca

Pentr aluat: Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut. Se lasa la umflat cam 10-15 mi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Rasucite cu budinca

Ingrediente

  • Aluat: 300 gr faina
  • 20 gr praf budunca vanilie
  • 2 linguri de zahar
  • un varf sare
  • 25 gr unt topit
  • 160 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 3 gr drojdie uscata
  • Pentru uns aluatul: putin ulei
  • 50 gr unt topit
  • Glazura: 3 linguri de zahar pudra
  • 1 lingura lapte ( eu am pus lapte de cocos)

Mod de preparare

Pentr aluat:

Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut. Se lasa la umflat cam 10-15 minute.

Cand se umfla maiaua, se rastoarna peste celelalte ingrediente si se pune totul la framantat la robot, cam 10 minute.

Am lasat aluatul 50 min sa dospeasca, pana si-a dublat volumul.

Apoi l-am framantat sa scot aerul si l-am lasat 5 minute sa se odihneasca. Am intins apoi aluatul cu sucitorul si l-am uns cu putin ulei. L-am lasat cam 5 minute, dupa care l-am luat in mana si-am inceput sa-l intind, asezandu-l pe-o fasie lunga de hartie de copt. Procedura este identica cu tehnica placintei intinse. Se trage de aluat pana se subtiaza. Varianta asta n-am facut-o foarte subtire. Apoi am uns toata foaia cu untul topit si-am impartit-o vizual in 3. Am pliat prima bucata, a doua parte. Am pus budinca (facuta dintr-un plic dizolvat in 500 ml lapte) care inca nu era foarte rece.

Am pliat fasiile din ambele parti. Si-am intors pe burta aluatul cu ajutorul hartiei de copt.

Incepem sa taiem fasii de 2 cm latime si sa sucim fiecare "felie" avand grija ca marginile aluatului sa fie dededesubt. Am lasat aluatul la loc caldutz (in cuptor pe care-l incalzisem inainte pana la vreo 50 grade) vreo 30 minute.

Apoi am scos din cuptor tavile, am incins cuptorul la 180 grade si-am pus tavile. S-au copt cam in 10-15 minute.

Cand au fost gata, dupa ce s-au racit, le-am uns cu glazura din pudra si lapte de cocos, iar pe altele le-am uns cu laptic de cocos si le-am pudrat cu zahar.
Reteta Rasucite cu budinca a fost propusa de seima

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
5
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Parteneri
Capunati cu ciuperci - de post
Bucataras.RO

Capunati cu ciuperci - de post

 Apreciez pastele italiene. Daca am incercat un sortiment si-mi place, cu siguranta il voi achizitiona din nou. Capunati...

Capunati cu ciuperci - de post
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola