Bomboanele devenite celebre sub brandul Raffaello sunt fine, catifelate, elegante. Si se prepara foarte usor.
Ai nevoie de 70 gr zahar pudra, 20 gr zahar vanilat, 100 gr unt, 300 gr ciocolata alba, 3 linguri suc proaspat de portocale, 160 gr nuca de cocos, migdale intregi si extra nuca de cocos pentru imbracat bomboanele.
Avem nevoie de un mixer, ca sa mearga treaba mai repede! Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o spuma. Rupe ciocolata si pune-o intr-un castron, apoi asaza-l deasupra unei craticioare cu apa fierbinte, fara ca apa sa atinga castronul. Acest procedeu se numeste bain- marie. Amesteca usor pana se topeste ciocolata. Pune intr-un bol incapator spuma de unt, nuca de cocos, ciocolata alba topita si racita si sucul de portocale. Amesteca bine ingredientele si lasa compozitia sa se odihneasca 5 minute.
Pune restul de nuca de cocos pe o farfurie si pregateste bomboanele. Formeaza bile din compozitie, pune in mijloc o migdala si apoi tavaleste-le prin nuca de cocos. Lasa-le la frigider 30 de minute sa se intareasca putin. Cine se poate opri dupa una singura? Eu sigur nu :)
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii