Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun este un dulce pe care cu siguranta il veti repeta. Este o ciocolata de casa foarte buna ce se topeste in gura dar are si ceva crocant.

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa
Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura esenta rom
  • ½ lingurita praf de portocala
  • 250 g margarina Rama + putin pt. uns tava
  • 500 g lapte praf
  • 100 g cacao
  • 100 g fulgi din orez brun expandat

Mod de preparare

Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii.
Ungem o tava sau forma cu margarina si o lasam la o parte.
Punem apa impreuna cu esentele si zaharul, intr-o craticioara, la foc mic, cam 10-15’, pana se topeste zaharul si siropul da cateva clocote. Intre timp, taiem cubul de margarina in bucatele si le adaugam in siropul de zahar. Amestecam si lasam pe foc sa fiarba incet, 5-7’ pana se topeste toata margarina.

Luam cratita de pe foc si asa fierbinte, turnam siropul, peste amestecul din bol si omogenizam totul rapid si foarte bine, dupa care rasturnam continutul in tava unsa. Punem la rece pentru 3-4h, pana se intareste, (cel mai sigur, de seara pana dimineata).


Cand este intarita, ciocolata de casa cu orez brun expandat se taie cu un cutit bine ascutit si se serveste.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Desert tort Anka
Bucataras.RO

Desert tort Anka

Pentru ca sarbatorita se numeste Anka era musai sa dau si numele tortului tot Anka. La multi ani Anka !

Desert tort Anka
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!