Se separa albusurile de galbenusuri (care se pun intr-o cana cu un praf sare si aromele). Se bat bine albusurile, cand s-au intarit se adauga zaharul
Se separa albusurile de galbenusuri (care se pun intr-o cana cu un praf sare si aromele). Se bat bine albusurile, cand s-au intarit se adauga zaharul (in 3 ,4 ture); se bate bine in continuare pana se incorporeaza tot zaharul plus inca vreo 2 minute. Se aduga galbenusurile cu aromele, uleiul, si faina (tot odata) si cu o lingura se amesteca usor pana se omogenizeaza (nu cu miscari circulare, ci de jos in sus, prin rasturnare). Se unge o tava cu ulei(una mai mare, de cozonac, sau doua mai mici), se tapeteaza cu faina, se pune compozitia de mai sus si se da la cuptorul incalzit dinainte (foc mare pentru 10 minute, si mijlociu apoi; in functie de cuptor, dureaza 25-40 minute).
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afine
Comentarii