Chec surpriza cu frisca si visine

Nu toata lumea adora suprizele, dar aceasta surpriza dulce cu siguranta va fi pe placul oricui se va bucura de ea. Este o reteta de chec cu visine delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chec surpriza cu frisca si visine

Ingrediente

  • 175 g unt
  • 180 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 350 g faina
  • 1 pliculet praf copt
  • 1 lingura cacao
  • 50 ml lapte caldut.
  • Umplutura:
  • 300 ml frisca
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic si jumatate praf intaritor de frisca
  • 50 g ciocolata
  • visine (sau pere
  • mere
  • dude
  • etc).

Mod de preparare

Intr-un castron punem untul topit, cu zaharul tos si zaharul vanilat. Mixam foarte bine.  In timp ce mixam inglobam ouale pe rand, unul cate unul.  Apoi adaugam cate putin din faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, mixam. Adaugam laptele si mixam in continuare. Obtinem o compozitie mai densa.

Punem intr-o tava de chec unsa si tapetata, si bagam la cuptor la 180 de grade pt 40-45 min.  Cat se face checul, ne ocupam de umplutura. Intr-un castron punem frisca lichida impreuna cu praful intaritor si zaharul si mixam pana ce sta frisca teapana in castron.  Taiem cu maiestrie capacul de la chec, pe urma il taiem in forma de V, organele scoase din chec le amestecam cu frisca ( va orientati daca puneti sau nu toata umplutura) si cu ajutorul unui cutit tapetam V-ul cu frisca.

Punem un rand de visine, peste randul de visine punem in continuare frisca, aranjam estetic, si punem iar visine. Punem si restul de frisca, aranjati cocoasa la chec. Cele 50 de gr. de ciocolata le topiti si spritati checul.


Checul cu visine si frisca se taie cam dupa 1 ora, timp in care lasati la frigider.
Reteta Surprise cake a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola