Clatitele marocane sunt extrem de usor de pregatit, si parca au ceva in plus fata de cele cu care am fost obisnuiti toata viata noastra.
Cerne faina intr-un castron incapator. Peste aceasta adauga sarea, praful de copt, zaharul si oul. Amesteca toate aceste ingrediente cu mana. Incepe sa incorporezi treptat apa calduta amestecand constant cu mana. Faci acest proces pana reusesti sa formezi o bila mai mare, nici foarte lipicioasa dar nici prea uscata. Daca ti se pare prea lipicioasa, atunci mai pune putina faina. In cazul in care este prea uscata, mai adauga putina apa.
Pune coca pe blatul de lucru si framant-o energic cca 5 min. Cand vezi ca a capatat o textura elastica, unge-o cu ulei de floarea soarelui. Pune ulei pe maini si rupe bucatele din aceasta coca pe care le modelezi in bile. Pune-le intr-o tava cu hartie de copt si acopera-le cu o folie de aluminiu. Lasa-le la cald pentru cca 15 min.
Pune ulei pe blatul de lucru, ia o bila de coca si aplatizeaz-o. Trage-o usor de toate marginile pana obtii un cerc usor transparent. Mai pune putin ulei deasupra si presara putin gris. Impatureste partea de sus pana la jumatatea cercului, iar partea de jos peste cea impaturita initial. Presara din nou gris. Impatureste partea dreapta pana la jumatate, si partea stanga peste cea dreapta, astfel obtinand un patrat. Pune-le inapoi in tava cu hartie de copt, acoperita cu folie de aluminiu si lasa-le la cald alte 15 min.
Dupa expirarea timpului pune putin ulei pe blatul de lucru si apuca-te de intins bucatile de coca. Preseaza-le cu mana in toate colturile pana obtii un patrat de 3 ori mai mare. Pune putin ulei intr-o tigaie, si cand acesta s-a incins adauga clatita inauntru. Coboara temperatura focului la mediu. Intoarce-o din cand in cand, cam de 2-3 ori pe fiecare parte pana devine aurie si se gateste perfect. Scoate-le pe fiecare in parte pe o farfurie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces. O data gatite, le poti servi cu ce vrei tu. Eu am decis sa le servesc alaturi de o dulceata de trandafiri si un ceai de vanilie.
Ador cultura culinara marocana si-mi place la nebunie sa experimentez retete noi. Iti garantez ca aceste clatite sunt extrem de delicioase.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatLaurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...
Fasole verde cu ciocănele de pui la MulticookerIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii