Cozonac coronita cu ciocolata

Am preluat ideea acestei coronite de la caietulcuretete.com si au fost foarte incantati copiii si de forma si de gust!

Portii
4
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Cozonac coronita cu ciocolata

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 2 lg zahar
  • 50 g unt
  • cca 200-250 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 lgt rasa de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lg cacao
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar cu scortisoara
  • 1 galbenus pt uns
  • cativa fulgi de migdale
  • 1 lg lapte

Mod de preparare

Intr-o craticioara se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia uscata. Se amesteca si se lasa sa se activeze.

Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea, coaja de lamaie si galbenusurile de la cele 2 oua batute usor. Dupa ce se activeaza drojdia, se pune peste faina din bol. Restul de lapte se pune pe foc mic impreuna cu cele 2 lg zahar, zaharul vanilat si untul. Se amesteca pana se dizolva toate si se raceste usor. Se toarna cate putin peste faina si se amesteca pana se obtine un aluat bun de framantat.

Se toarna putin ulei pe masa de lucru si se framanta aluatul pana devine elastic si nelipicios. Se lasa la dospit.

Intre timp albusurile se mixeaza bine cu 2 lg zahar. Cacaua se amesteca cu zaharul apoi se combina cu spuma pana se obtine o crema omogena. Se lasa deoparte.

Aluatul se intinde pe masa de lucru unsa cu putin ulei, in forma dreptunghiulara. Se unge cu crema de cacao apoi se ruleaza cat mai strans. Se inchide aluatul in forma de cerc si se transfera pe tava tapetata cu hartie de copt.

Cu un cutit ascutit se cresteaza cercul dar nu de tot in bucati late de 2 cm. Fiecare bucatica se rasuceste usor pentru a ajunge cu partea cremoasa in sus. Se lasa sa mai dospeasca cca 15 minute apoi se unge cu oul amestecat cu putin lapte, se presara fulgii de migdale si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Somloi by Ina
Bucataras.RO

Somloi by Ina

M-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale...

Somloi by Ina
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa