Retete de pasti

Reteta Cozonac coronita cu ciocolata

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
gatire reteta 40m 
mirela0911 postat de
Postat pe: 15-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
Am preluat ideea acestei coronite de la caietulcuretete.com si au fost foarte incantati copiii si de forma si de gust!

ingrediente

4 portii

   500 g faina alba
   1 plic drojdie uscata
   1 lgt zahar
   2 lg zahar
   2 lg faina
   2 lg zahar
   50 g unt
   cca 200-250 ml lapte
   2 oua
   1 lgt coaja rasa de lamaie
   1 lgt rasa de sare
   2 plicuri zahar vanilat
   3 lg cacao
   2 lg zahar
   1 plic zahar cu scortisoara
   1 galbenus pt uns
   cativa fulgi de migdale
   1 lg lapte

mod de preparare

Intr-o craticioara se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia uscata. Se amesteca si se lasa sa se activeze.



Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea, coaja de lamaie si galbenusurile de la cele 2 oua batute usor. Dupa ce se activeaza drojdia, se pune peste faina din bol. Restul de lapte se pune pe foc mic impreuna cu cele 2 lg zahar, zaharul vanilat si untul. Se amesteca pana se dizolva toate si se raceste usor. Se toarna cate putin peste faina si se amesteca pana se obtine un aluat bun de framantat.

Se toarna putin ulei pe masa de lucru si se framanta aluatul pana devine elastic si nelipicios. Se lasa la dospit.



Intre timp albusurile se mixeaza bine cu 2 lg zahar. Cacaua se amesteca cu zaharul apoi se combina cu spuma pana se obtine o crema omogena. Se lasa deoparte.

Aluatul se intinde pe masa de lucru unsa cu putin ulei, in forma dreptunghiulara. Se unge cu crema de cacao apoi se ruleaza cat mai strans. Se inchide aluatul in forma de cerc si se transfera pe tava tapetata cu hartie de copt.

Cu un cutit ascutit se cresteaza cercul dar nu de tot in bucati late de 2 cm. Fiecare bucatica se rasuceste usor pentru a ajunge cu partea cremoasa in sus. Se lasa sa mai dospeasca cca 15 minute apoi se unge cu oul amestecat cu putin lapte, se presara fulgii de migdale si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Incearca si Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac coronita cu ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.