Retete de pasti

Reteta Cozonac inflorat cu doua umpluturi

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
gatire reteta 1h 
gospodariu postat de
Postat pe: 28-05-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca traditionala cu aluat de cozonac"
 
Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

ingrediente

6 portii

Pentru aluat:
   1 kg faina
   50 g drojdie proaspata
   500 ml lapte
   100 g unt
   250 g zahar
   5 galbenusuri
   o lingurita sare
   coaja de lamaie si portocala
   2 plicuri zahar vanilat
Pentru umplutura:
   250 g miez de nuca macinata
   5 albusuri
   100 g zahar
   2 linguri de cacao
   1 lingurita esenta de rom
   2 albusuri

mod de preparare

Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste. Pregatim maiaua. Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar pana cand se omogenizeaza, adaugam 3 linguri de lapte caldut si o lingura de faina, apoi amestecam putin. Faina o punem intr-un vas mare, iar in mijlocul ei facem un cuibusor in care punem maiaua la dospit 10-15 minute. Cand maiaua si-a dublat volumul, adaugam un praf de sare, laptele caldut si galbenusurile frecate cu zahar. Aluatul se framanta foarte energic aproximativ 30 de minute. Pe timpul framantarii, ne ungem cu unt pe maini, astfel se incorporeaza untul in aluat foarte bine. Aluatul se acopera si se pune la dospit timp de o ora. Cat creste aluatul, pregatim compozitia de nuca si cacao. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, peste care adaugam treptat 100 g zahar. Peste nuca macinata adaugam 2 linguri de cacao, o lingurita de esenta de rom si albusurile spuma. Se amesteca usor, ca sa isi pastreze consistenta pufoasa. Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in 2 portii egale. Pe masa de lucru presaram putina faina. Fiecare portie se intinde cu ajutorul unui sucitor, pana cand diametrul foii este cat forma de cozonac. Peste fiecare foaie intinsa, adaugam pe una compozitie de nuca si cacao,iar pe cealalta dulceta de zmeura care se distribuie uniform pe toata suprafata foii. Foile se ruleaza dupa care se taie felii de circa 2-3 cm.. Intr-o tava rotunda yena, pe care o ungem putin cu ulei asezam alternernand feliile de cozonac si dandu-i forma de floare. Lasam tava cu cozonac la crescut pana ce acesta isi dubleaza volumul, in aceeasi incepere incalzita. Dupa ce a crescut, ungem cu 1 ou batut cu 1 lingurita zahar. Apoi, dam la cuptor la 180 de grade aproximativ o ora. Se scot, se stropesc cu putina apa si se lasa la racit.
Incearca si Drob de pui cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac inflorat cu doua umpluturi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.