Creme

Reteta Zabaglione cu jeleu de mango

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 30m 
culinar.ro postat de
Postat pe: 01-06-2016
Adaugă în cartea de bucate
Un desert mai putin cunoscut din insorita Italie, dar foarte gustos si racoros.

ingrediente

2 portii

   Galbenus de ou – 4 buc
   Marsala sau Prosecco – 100 ml
   Zahar – 40/50 g (in functie de cat de dulce preferati)
   Piure de mango concentrat – 3 linguri
   Gelatina – 1 pliculet

mod de preparare

Lasati piure-ul de mango la hidratat in gelatina, impreuna cu 70-100 ml de apa (respectati instructiunile de pe pachet) ; Frecati bine cu ajutorul unui tel galbenusurile si zaharul, adaugand treptat Marsala sau Prosecco;Puneti-le la foc mediu, amestecand cu telul incontinuu;Amestecati cand pe foc, cand "la rece"; Cand simtiti ca sunteti aproape de a atinge consistenta dorita luati de pe foc si continuati sa amestecati pentru inca 2 minute (motivul pentru care facem acest lucru este ca vasul ramane in continuare fierbinte si riscam sa taiem crema);Turnati compozitia in 2 pahare si lasati-le la frigider pana cand se intaresc;Dizolvati apoi la Bain Marie (pentru a nu face spuma) piure-ul de mango si gelatina pe care le-ati lasat la hidratat;Turnati peste Zabaglione si lasati circa 2 ore la intarit;
Incearca si Jeleuri St. Clement
Daca ti-a placut reteta noastra "Zabaglione cu jeleu de mango" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Creme

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
desert cu crema
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.