Caramelizati zaharul la foc mic amestecand ca sa nu se arda. Cand s-au caramelizat toate cristalele de zahar puneti untul amestecand continuu pana se
Caramelizati zaharul la foc mic amestecand ca sa nu se arda.
Cand s-au caramelizat toate cristalele de zahar puneti untul amestecand continuu pana se topeste.
Turnati apoi frisca si continuati sa amestecati pana amestecul e unitar.
Lasati amestecul sa se raceasca cateva minute amestecand din cand in cand pentru a avea o compozitie neteda.
Cand inca mai e cald puneti-l intr-un borcan la frigider. Incalziti cand vreti sa-l folositi.
Se poate servi cu placinta cu mere.
Pofta buna!
Reteta Sos caramel a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro
Alte retete de sosuri gasiti aici:
Sos de vanilie,
Sos de rom
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereLămâile sunt nelipsite din bucătăria mea. Lunile trecute, chiar am avut nevoie de multe lămâi, pentru sucuri,...
Limoncello - Lichior din coaja de lamaie
Comentarii