Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Covrigei

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
ana_c postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Drojdia o dizolvam in lapte caldut. Frecam margarina, untura si smantana pana devin o pasta omogena apoi incorporam faina, galbenusul de ou, sare dro

ingrediente

   500 gr de faina
   2 lg de smantana
   75 gr de untura
   175 de gr margarina
   1 galbenus de ou
   15 gr de drojdie
   1/2 cana de lapte
   Pentru decor
   1 ou
   sare grunjoasa
   susan
   cascaval
   sare de mare

mod de preparare

Drojdia o dizolvam in lapte caldut. Frecam margarina, untura si smantana pana devin o pasta omogena apoi incorporam faina, galbenusul de ou, sare drojdia dizolvata si framantam bine. Eu nu am avut forma de covrigei si i-am modelat, merg si taiati tip saratele sau orice alta forma doriti. Aluatul este putin mai moale, asa trebuie sa fie.


Asezam covrigeii in tava ii lasam 5 minute sa dospeasca apoi ii ungem cu oul batut. Presaram sare grunjuroasa, casacaval sau susan in functie de preferinte. Coaceti in cuptorul incins in prealabil.



Se servesc alaturi de bauturi sau ca aperitiv. Alte retete recomandate:

Incearca si Salam de biscuiţi reţetă cu fistic
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.