Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Fursecuri fragede

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 15m 
ani67 postat de
Postat pe: 31-01-2019
Adaugă în cartea de bucate
O cana de ceai fierbinte si un fursec delicios incalzesc inima oricui!

ingrediente

10 portii

pentru aluat:
   250 g unt sau margarina
   150 g zahar
   2 plicuri zahar vanilat(sau esenta)
   1 ou
   3 galbenusuri
   250 g faina
   150 g amidon de porumb(Gustin)
pentru ornat:
   100 g ciocolata topita
   100 g nuca de cocos deshidratata

mod de preparare

Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul.

Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza in aluat. Aluatul se pune intr-o tava neunsa cu pistolul special pentru fursecuri, sub forma de floricele sau daca nu avem pistol pentru fursecuri, se pun gramajoare, usor distantate cu lingurita si se da tava la copt, cca.20 minute, in cuptorul preincalzit.

Fursecurile se scot din tava si se lasa la racit.

Se topeste ciocolata cu lingurita de unt sau ulei la bain marie, apoi fiecare fursec se trece prin ciocolata si apoi prin nuca de cocos deshidratata. Se dau la rece cateva minute.

Pofta buna!

Incearca si Noduri dorohoiene
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.