Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu cacao (panza de paianjen) sunt necesare urmatoarele ingrediente: cacao, praf de copt, faina, bicarbonat, unt, zahar, ou, chefir sau iaurt.
Incalzeste cuptorul la 175 de grade C. Unge formele de briose cu unt sau tapeteaza-le cu hartie de copt. Intr-un vas de marime medie amesteca faina, praful de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Intr-un vas mare amesteca untul cu zaharul, folosind un mixer, la viteza medie. Adauga ouale si aroma de vanilie si amesteca bine. Incorporeaza amestecul cu faina, in 3 parti, alternand cu chefirul.
Umple formele cu amestecul obtinut, pana la 2/3 din inaltime. Lasa la copt briosele 16-20 de minute (incearca cu acul sa vezi daca s-au copt). Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca in forme 5 minute, apoi scoate-le pe un gratar, si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
Pentru decor pune albusurile intr-un vas si amesteca cu un mixer, la viteza mare, pana obtii o spuma moale. Adauga zaharul praf, vanilia si sucul de portocale, si amesteca mai departe, pana obtii o masa densa, lucioasa (trebuie sa obtii un amestec usor de intins. Daca este prea moale, mai adauga zahar pudra, daca e prea dens, adauga suc de portocale).
Din amestecul obtinut scoate 1/3 intr-un vas mai mic si adauga colorantul alimentar. Pune amestecul intr-un saculet textil de decor cu gaura sau intr-o punga de plastic gaurita la un capat cu un ac. Aplica cu ajutorul unei linguri amestecul de culoare alba deasupra brioselor si intinde-l cu un cutit.
Trage linii in forma de spirala folosind amestecul inchis, incepand din mijlocul brioselor, inaintand spre margini si „sterge-le” cu cutitul, apoi trage linii cu cutitul dinspre exterior inspre interior, la o distanta de 1-2 cm. Continua miscarea pana formezi o panza de paianjen deasupra brioselor. Obtii 12 briose.
Briosele panza de paianjen cu cacao pot fi servite dupa ce s-au racit putin.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineDupă risotto-ul acela cu pere, care culmea s-a evaporat, am cotrobăit prin cămară și am găsit acest amestec deosebit!...
Orez natur cu quinoa, vegetale si pereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii