Briosele cu cafea sunt pur si simplu delicioase. Cu o puternica aroma de cafea, merg de minune la micul dejun sau langa o cana cu ceai intr-o dupa-amiaza ploioasa. Urmeaza reteta de briose si nu mai sta pe ganduri.
Se prepara o cafea concentrata din o ceasca de apa, jumatate lingurita zahar, o pastaie de cardamom despicata si doua lingurite de cafea.
Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu zaharul brun.
Se adauga cafeaua racita amestecand usor.
Se cerne faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, apoi se adauga in compozitia de oua, omogenizand bine intregul amestec.
Compozitia obtinuta se toarna in formele "cescute" din silicon, si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute.
Intre timp se mixeaza frisca cu zaharul vanilat.
Sursa acestei retete este blogul culinar: http://simonapatras.blogspot.ro/
Dupa ce s-au copt, briosele cu cafea se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se decoreaza cu frisca si boabe de cafea.
Se sevesc cu placere!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiEste absolut delicioasa si foarte usor de facut !:) M-am inspirat de la Ruxy !
Prajitura RudyIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii