Prajituri

Reteta Cataif cu fistic

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Cataiful este un desert ce seamana foarte tare cu baclavaua, este la fel de insiropat si poate fi facut cu nuca, mere, fistic ... Este o prajitura ce poate fi facuta si de post.

ingrediente

   200 gr. taitei cataif
   130 gr. unt (margarina)
   50 gr. fistic macinat ( sau nuci)
   pt sirop
   1 pahar apa
   1 pahar zahar
   1 lingura zeama lamaie

mod de preparare

Cataiful este un desert foarte aroma, insiropat si se prepara foarte usor.




Sfaramati taitetii de cataif intr-un bol. Adaugati margarina topita si amestecati bine.




Ungeti o tava pentru cuptor cu unt.




Asezati un strat de taitei, iar deasupra un strat de fistic maruntit foarte bine (nesarat).




Apoi mai asezati un strat de taitei.




Faceti siropul din apa, zahar si lamaie, dupa care turnati-l peste tot in tava.




Dati tava la cuptor pentru 15 minute la 175 de grade, pana se rumeneste putin deasupra.




Scos de la cuptor se mai presara deasupa un strat de fistic.


Cataiful cu fistic se lasa la racit dupa care poate fi servit.




Reteta propusa de Poca pe forum culinar.

Incearca si Cerculete cu gem
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu fistic" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.